Genetikai szűrővizsgálatok, magzati rendellenességszűrés

Szolgáltatás Ár Megjegyzés
-Kiterjesztett első trimeszteri (12 hetes) genetikai utlrahangvizsgálat a hazai és nemzetközi szakmai irányelveknek (MSZNUT, ISUOG, FMF) megfelelő részletes hasi ultrahangvizsgálat -Nyaki redő mérése, orrcsont mérése FMF (Fetal Medicicine Foundation) standard alapján, fejlődési rendellenességre utaló jelek diagnosztikája, -videó és képi dokumentációval, leletezése az ISUOG nemzetközi irányelvet követve 30 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ (11hét6nap-13hét6nap) telefonon lehetséges, minimum három héttel hamarabb, tehát 9 hetesen. Fontos a pontos terhességi kor (betöltött hét+nap), bejelentkezéshez készítse elő utolsó ultrahangleletét. A full-HD videót DVD-n, a képeket magas minőségű fotópapíron kapják meg.
MÁSODIK TRIMESZTERI (18-20 hetes) genetikai ultrahangvizsgálat- Részletes második trimeszteri genetikai ultrahangvizsgálat, mely a fejlődési rendellenességre utaló jelek diagnosztikáján kívül, a magzat minden testrészének és szerveinek vizsgálatát jelenti. „Organ screening” -Az agyi strukturák, a szív és kiáramlási pályák részletes vizsgálata, az arc/arcprofil, gerincoszlop, csontrendszer, hasüregi szervek, köldökzsinór vizsgálata, a magzat nemének megállapítása -Részét képezheti az 5D ultrahangfejjel az arcprofil, ajkak, gerincoszlop szemléltetése -videó és képi dokumentációval, leletezése ISUOG nemzetközi irányelvet követve 2021. január 15-étől! 30 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ (18hét-20hét) bejelentkezés telefonon 3-4 héttel korábban (15-16 hetes korban).A full-HD videót DVD-n, a képeket magas minőségű fotópapíron kapják meg.
KOMBINÁLT TESZT: A kombinált teszten a részeletes FMF és ISUOG nemzetközi, és a hatályos hazai szakmai előírásoknak megfelelően végzett ultrahangvizsgálatot a genetikai szűrés pontosítása érdekében kiegészítjük két lepény által termelt fehérje vizsgálatával, melyek meghatározását vérből végezzük. A várandósságra és az édesanyára vonatkozó adatok (életkor, paritás, előzmények, betegségek, fogamtatás módja…), az ultrahangvizsgálat eredménye és a laborvizsgálat eredménye alapján FMF alapú kockázatbecslést végzünk. A szűrőteszttel a Down-, Edwards-, és Patau-szindrómák szűrővizsgálata történik.A laborvizsgálatot az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban végzik, a kockázatbecslést és genetikai véleményzést pedig Dr. Fülöp Viktor klinikai genetikusunk készíti; az ultrahang vizsgálat és vérvétel a rendelőben történik. A vizsgálatról részletes ultrahanglelet (ISUOG, FMF, szakmai irányelv alapján), fotódokumentáció, kockázatbecslés részletes eredménye, genetikai vélemény, tanácsadás. Az eredményt emailen továbbítjuk, ha kérdés vagy megbeszélnivaló van vele, akkor telefonon is kapcsolatba lépünk a várandóssal. 40 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ (11hét6nap-13hét6nap) telefonon lehetséges, minimum három-négy héttel hamarabb, tehát 8-9 hetesen. Az ultrahangvizsgálat és a vérvétel a rendelőben egy időben történik, az anyai szérum vizsgálata az IGD laborjában történik, a kockázatbecslés FMF szoftverrel történik. Az eredmény legkésőbb 3 munkanapon belül készül el, de a pontos idejét mindig megbeszéljük a mintavételkor.
Ikerterhesség esetén a genetikai ultrahangvizsgálatok és a kombinált teszt esetén felár 10 000 Ft A ráfordított plusz idő miatt szükséges. Kérem bejelentkezéskor feltétlenül jelezze, mert az időpontadásnál figyelembe kell vennünk.
KORAI PREECLAMPSIA/TERHESSÉGI TOXÉMIA SZŰRÉS: a korai preeclampsia szűrést a kombinált teszt végzése során, plusz ultrahangos jelek és az anyai szérum vizsgálatakor plusz laborparaméter méréséve, valamint anyai vérnyomásméréssel az FMF (Fetal Medicine Foundation) kockázatbecslő szoftverének használatával végezzük. 10 000 Ft (Kombinált teszt + preeclampsia szűrés: 2020.09.01-től új ár! 50 000 Ft) Bejelentkezés a kombinált tesztre való jelentkezés alkalmával választható (11hét6napos és 13hét 6 napos terhességi kor között). A vérvétel a kombinált teszthez szükséges vérvétel során történik, az eredmény közlése is egyszerre, még aznap késő délután, de legkésőbb 24 órán belül elkészül. Ikerterhesség esetén ez a szűrés nem végezhető el, csak az alap kombinált teszt.
NIPT tesztek (anyai vérben keringő magzati DNS vizsgálata, kockázatbecslés magzati triszómiák, kromoszómarendellenességek irányába; anyai vérvétel); Nifty-pro teszt: 94 féle betegség szűrése, magzat neme; Trisomy teszt: 21-es, 18-as, 13-as triszómia, magzat neme; Prena ALAP teszt: 21-es triszómia + magzat neme Választott teszt árától függ, árak a megjegyzésben Bejelentkezés terhességi kortól függ, alkalmas 10-18. hétig, előjegyzés telefonon. Nifty pro teszt: ÚJ ÁR 2021.01.04.től ! 215 000 Ft, (ikerterhességben a kevesebb vizsgált szindróma miatt kedvezményes ár: 185 000), Trisomy teszt: 109 000Ft, Prena ALAP teszt: 75 000Ft
Tájékozódó (nem genetikai) ultrahang a NIPT tesztek levétele előtt 10 000 Ft A Nifty teszt előtt a magzat állapotának, méreteinek, a terhesség korának pontos megállapítása érdekében ultrahangvizsgálat szükséges. A nálunk történt kombinált teszt, vagy genetikai ultrahang vizsgálat esetén nem kötelező.
Genetikai tanácsadás 15 000 Ft A szűrések előtti, és eredmények közlésekor történő genetikai tanácsadás árát a szűrés ára tartalmazza. A klasszikus genetikai tanácsadás (pl.tanácskérés meglévő betegséggel, genetikai lelettel kapcsolatban) jelenleg csak egri rendelőnkben érhető el.

Nőgyógyászati vizsgálatok

Várandósgondozás

Szolgáltatás Ár Megjegyzés
Terhesgondozás (eredmények, leletek megbeszélése, magzati ultrahangdiagnosztika, belső vizsgálat) 15 000 Ft Bejelentkezés az előző terhesgondozás alkalmán a rendelőben, terhességmegállapítás esetén telefonon!
ÚJ! Babamozi (FRV (Feto Relaistic View és 4D ultrahang: 15-20 perces videó, színes és FRV (valósághű magzati fotó) képek fotópapíron, magzati állapotdiagnosztika és biometria lelettel! ,videófelvétel DVD-n) 20 000 Ft A szolgáltatás jelenleg csak egri rendelőnkben érhető el! Bejelentkezés telefonon, legalább két héttel a vizsgálat előtt, (06304970997). A legalkalmasabb terhességi kor: 22-32. hét között. A vizsgálatot szakképzett, szülészeti-nőgyógyászati szonográfus kolléganő végzi hétfőnként. Az ár tartalmazza a magzati állapotdiagnosztikát és erről minden esetben írásos leletet, a nyomtatott 6-8 fotót, és ajándékba a kb. 15-20 percnyi videóanyagot DVD-n) További részleteket olvassa el 4D babamozi fül alatt!
NST vizsgálat (20 perces magzati szívhang regisztrálása) 5 000 Ft Bejelentkezés telefonon, vagy a rendelőben a terhesgondozás során. NST vizsgálat a 36. terhességi héttől ajánlott!
Szülés utáni nőgyógyászati vizsgálat (citológiai mintavétel méhnyakrákszűréshez, kismedencei ultrahang) 15 000 Ft Szülés után, a gyermekágyas időszak 6-10 hete között, bejelentkezés telefonon.
B csoportú Streptococcus hordozás szűréséhez szükséges mintavétel, laboratóriumban végzett tenyésztés 3 000 Ft A mintát a Synlab-ba szállítjuk, eredményét az EESZT rendszerbe, ügyfélkapura továbbítják. A laboratóriumhoz alkalmazkodó ár.