Genetika, szűrés

Szolgáltatás Ár Megjegyzés
-Kiterjesztett első trimeszteri (12 hetes) genetikai utlrahangvizsgálat a hazai és nemzetközi szakmai irányelveknek (MSZNUT, ISUOG, FMF) megfelelő részletes hasi ultrahangvizsgálat -Nyaki redő mérése, orrcsont mérése FMF (Fetal Medicicine Foundation) standard alapján, fejlődési rendellenességre utaló jelek diagnosztikája, -videó és képi dokumentációval, leletezése az ISUOG nemzetközi irányelvet követve 20 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ (11hét6nap-13hét6nap) telefonon lehetséges, minimum két héttel hamarabb, tehát 10 hetesen.
MÁSODIK TRIMESZTERI (18-20 hetes) genetikai ultrahangvizsgálat- Részletes második trimeszteri genetikai ultrahangvizsgálat, mely a fejlődési rendellenességre utaló jelek diagnosztikáján kívül, a magzat minden testrészének és szerveinek vizsgálatát jelenti. „Organ screening” -Az agyi strukturák, a szív és kiáramlási pályák részletes vizsgálata, az arc/arcprofil, gerincoszlop, csontrendszer, hasüregi szervek, köldökzsinór vizsgálata, a magzat nemének megállapítása -Részét képezheti az 5D ultrahangfejjel az arcprofil, ajkak, gerincoszlop szemléltetése -videó és képi dokumentációval, leletezése ISUOG nemzetközi irányelvet követve 20 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ (18hét-20hét) bejelentkezés telefonon 2 héttel korábban (16 hetes korban). Az ár a felvételt is tartalmazza, melyet egy 8gb-os pendrive-ra rögzítünk.
KOMBINÁLT TESZT: A kombinált teszten a részeletes FMF és ISUOG nemzetközi, és a hatályos hazai szakmai előírásoknak megfelelően végzett ultrahangvizsgálatot a genetikai szűrés pontosítása érdekében kiegészítjük két lepény által termelt fehérje vizsgálatával, melyek meghatározását vérből végezzük. A várandósságra és az édesanyára vonatkozó adatok (életkor, paritás, előzmények, betegségek, fogamtatás módja…), az ultrahangvizsgálat eredménye és a laborvizsgálat eredménye alapján FMF alapú kockázatbecslést végzünk. A szűrőteszttel a Down-, Edwards-, és Patau-szindrómák szűrővizsgálata történik. A vizsgálatot saját laborautomatával (by Roche) és FMF alapú kockázatbecslő programmal végezzük; az ultrahang vizsgálat és vérvétel a rendelőben történik. A vizsgálatról részletes ultrahanglelet (ISUOG, FMF, szakmai irányelv alapján), fotódokumentáció, kockázatbecslés részletes eredménye, genetikai vélemény, tanácsadás. 35 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ (11hét6nap-13hét6nap) telefonon lehetséges, minimum két héttel hamarabb, tehát 10 hetesen. Az ultrahangvizsgálat és a vérvétel a rendelőben egy időben történik, az anyai szérum vizsgálata saját laborautomatánkkal, a kockázatbecslés FMF szoftverrel történik. Az eredmény már aznap késő délután, de legkésőbb 24 órán belül elkészül.
KORAI PREECLAMPSIA/TERHESSÉGI TOXÉMIA SZŰRÉS: a korai preeclampsia szűrést a kombinált teszt végzése során, plusz ultrahangos jelek és az anyai szérum vizsgálatakor plusz laborparaméter méréséve, valamint anyai vérnyomásméréssel az FMF (Fetal Medicine Foundation) kockázatbecslő szoftverének használatával végezzük. 45 000 Ft (Kombinált teszt + preeclampsia szűrés Bejelentkezés a kombinált tesztre való jelentkezés alkalmával választható (11hét6napos és 13hét 6 napos terhességi kor között). A vérvétel a kombinált teszthez szükséges vérvétel során történik, az eredmény közlése is egyszerre, még aznap késő délután, de legkésőbb 24 órán belül elkészül.
NIFTY-pro teszt (anyai vérben keringő magzati DNS vizsgálata, kockázatbecslés magzati triszómiák, kromoszómarendellenességek irányába; anyai vérvétel) 185 000 Ft Bejelentkezés terhességi kortól függ, alkalmas 10-18. hétig, előjegyzés telefonon.
Nifty teszt ultrahang (a minta levétele előtt ultrahangvizsgálat szükséges lehet) 15 000 Ft A Nifty teszt előtt a magzat állapotának, méreteinek, a terhesség korának pontos megállapítása érdekében ultrahangvizsgálat szükséges. A nálunk történt kombinált teszt, vagy genetikai ultrahang vizsgálat esetén nem kötelező.
Rendelőnkben a GENDIA által nyújtott genetikai és genomikus vizsgálatok elérhetők Az ár a partnerintézettől függ
Genetikai tanácsadás 10 000 Ft A szűrések előtti, és eredmények közlésekor történő genetikai tanácsadás árát a szűrés ára tartalmazza.

 

Nőgyógyászat

 

Várandósgondozás

Szolgáltatás Ár Megjegyzés
Terhesgondozás (eredmények, leletek megbeszélése, magzati ultrahangdiagnosztika, belső vizsgálat) 15 000 Ft Bejelentkezés az előző terhesgondozás alkalmán a rendelőben, terhességmegállapítás esetén telefonon!
ÚJ! Babamozi (FRV (Feto Relaistic View és 4D ultrahang: 30 perces videó, színes és FRV (valósághű magzati fotó) képek fotópapíron, magzati állapotdiagnosztika,videófelvétel DVD-n) 15 000 Ft Bejelentkezés telefonon, legalább két héttel a vizsgálat előtt, Tamasi Klaudiánál (06304970997). A legalkalmasabb terhességi kor: 22-32. hét között. A vizsgálatot szakképzett, babmozira specializálódott szonográfus kolléganő végzi, kéthetente hétfőnként. Nem helyettesíti a 2D-s kötelező, diagnosztikai célú terhességi ultrahang vizsgálatot.
NST vizsgálat (20 perces magzati szívhang regisztrálása) 5 000 Ft Bejelentkezés telefonon, vagy a rendelőben a terhesgondozás során. NST vizsgálat a 36. terhességi héttől ajánlott!
Szülés utáni nőgyógyászati vizsgálat (citológiai mintavétel méhnyakrákszűréshez, kismedencei ultrahang) 13 000 Ft Szülés után, a gyermekágyas időszak 6-10 hete között, bejelentkezés telefonon.
B csoportú Streptococcus hordozás szűréséhez szükséges mintavétel, laborítóriumban végzett tenyésztés 3 000 Ft A mintát a Synlab-ba szállítjuk, eredményét akár emailben is továbbítjuk. A laboratóriumhoz alkalmazkodó ár.