Dr. Fülöp Viktor szülész-nőgyógyász, klinikai genetikus szakorvos

„Az orvostudomány egyik leggyorsabban fejlődő területe a genetika, és én már gyerekkorom óta elhivatott vagyok a téma iránt, ezért választottam második szakvizsgaként a klinikai genetikát. „


Szakmai pálya:

Általános orvosi diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem 2000-ben. Egyetemi éveim alatt elvégeztem a mentőtisztképzést és az Országos Mentőszolgálatnál dolgoztam 3 évet, ezenkívül részt vettem egyetemi tudományos kutatómunkában, és külföldi hallgatókat tanítottam.

Rezidens éveimtől kezdve Egerben a Markhot Ferenc Oktatókórházban, 2016 és 2020 között közreműködőként a Miskolci Semmelweis Oktatókórház és Rendelőintézetben dolgoztam.

2007-től egyéni vállalkozóként magán egészségügyi szakrendelést kezdtem, magánrendelőt nyitottam Egerben.

2014-től az Istenhegyi Géndiagnosztikai és Családtervezési Centrum-ban személyes közreműkődőként klinikai genetika szakrendelést és magzati szűrést végeztem.

2017-ben megalapítottuk a Magzatom Diagnosztikai Központ KFT.-t melynek cégvezetője és vezető szakorvosa vagyok, két telephelyünkön (Eger, Miskolc) szülészet-nőgyógyászati szakrendelést, ultrahangdiagnosztikát és magzati genetikai szűréseket végzek.


Szakvizsgák, licenc-ek:

2006-ban szülész-nőgyógyász szakvizsgát,

2009-ben klinikai genetika szakvizsgát szereztem.

A szakképzés alatt először ‘B’ szintű ultrahangdiagnosztikai vizsgát, majd 2017-ben a megújult szülészeti-nőgyógyászati ultrahang licenszvizsgát kiválóan megfelelttel szereztem meg.

Fetal Medicine Foundation (FMF) nemzetközi vizsgámat és akkredeitációmat minden évben megújítom, mely alapját képezi a magzati ultrahang szűrésnek és genetikai kockázatbecslésnek.

2009 – FMF certificate az első trimeszteri ultrahangszűrésről

2017 – FMF certificate a korai preeclampsia szűrésről

2011 óta FMF validált vizsgálóként szerepelek a magyarországi „NT specialist” listán

Továbbképzések:

Igyekszem szakmai tudásom és gyakorlati tapasztalatom ezen, az általam legkedveltebb területen folyamatosan fejleszteni, nemzetközi és hazai kongresszusokon rendszeresen részt veszek:

  • 2014-ben Nizzában és 2018-ban Athénban megrendezett FMF világkongreszzuson
  • 2016-ban Krakkóban sikeresen teljesítettem a kiterjesztett első trimeszteri ultrahang szűrés tanfolyamának követelményét
  • 2019-ben Berlinben az ISUOG Világkongresszuson „Fetal Brain Imaging„-magzati központi idegrendszer vizsgálatában szereztem jártasságot